Ergotherapeuten

Ilse Daamen – Wierda

Ik ben in 2002 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en sindsdien werkzaam in de volwassen- en ouderenzorg. Eind 2013 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk onder de naam Ergotherapie Ilse Daamen in Rotterdam. Per 1 januari 2024, 10 jaar na de start heeft de praktijk een nieuwe naam gekregen: Flora-ergotherapie. De praktijk is niet meer weg te denken, we hebben een groot, divers netwerk en we zijn met een team enthousiaste ergotherapeuten om de cliënten optimaal te kunnen behandelen. Ik ben super trots op dit team!

Ik ben gespecialiseerd in neurologische aandoeningen zoals Parkinson, MS en Niet Aangeboren Hersenletsel. Daarnaast heb ik de opleiding voor NLP Master Practitioner voor ergotherapeuten afgerond, waardoor ik me nog beter in staat voel om de beweegredenen achter het handelen van mijn cliënt te doorgronden en positief te beïnvloeden. Door lichaamswerk in te zetten wordt de verbinding tussen hoofd, hart en buik optimaal ingezet voor de gedragsverandering zoals de cliënt dat wil. 

Vanuit de overheid en door ontwikkelingen in de zorg wordt er een steeds groter beroep gedaan op de 1e lijn. De (ergotherapeutische) zorg moet toegankelijk blijven voor cliënten en interessant als werkgebied voor collega’s. Dit is een steeds grotere uitdaging voor onze beroepsgroep. In regio Rijnmond heb ik, samen met andere paramedische disciplines het voortouw genomen in de oprichting van het samenwerkingsverband van Rijnmond Paramedische Zorg. Het platform zorgt voor verbinding tussen cliënten, verwijzers en ziekenhuizen, verpleeghuizen en revalidatiecentra. Een platform waar cliënten aangemeld kunnen worden en waar complexe 1elijns zorg gecoördineerd wordt. Voor meer informatie verwijs ik graag naar: www.RPzorg.nl

Naast het hebben van mijn eigen praktijk vind ik het heerlijk om te wandelen, een goed boek te lezen of activiteiten te ondernemen met mijn gezin.

Ik ben in het Kwaliteitsregister Paramedici ingeschreven onder 59905190690

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420 of ilse@flora-ergotherapie.nl

Annelieke Jochems

Sinds februari 2017 mag ik mijzelf ergotherapeut noemen. Ik was opzoek naar een vak waarin ik mensen kon helpen maar ook een flinke dosis creativiteit nodig heb om tot praktische en geschikte oplossingen te komen. Die heb ik gevonden in de ergotherapie. Na mijn eindstage in deze praktijk ben ik bij het team aangesloten. Wat mij als ergotherapeut kenmerkt is dat ik iedereen persoonlijk benader, laagdrempelig bereikbaar ben en waar nodig doortastend kan zijn. In overleg met de cliënt ga ik altijd opzoek naar het hoogst haalbare niveau, waarbij ook de beperkingen een rol spelen. Door verschillende belangen af te wegen lever ik maatwerk.

Mijn specialisaties zijn diverse hulpvragen bij (jong)volwassen. Mijn expertises zijn COPD/COVID-19 (longrevalidatie), oncologische zorg en cognitieve revalidatie bij o.a. CVA/NAH (zoals MS en PCS) en belasting & belastbaarheidsproblematiek in het algemeen.

Tevens ben ik actief betrokken bij de landelijke werkgroep COPD en de congrescommissie bij Ergotherapie Nederland. In de periode van 2017 tot en met 2021 was ik nauw betrokken bij AlErgo, de Alumnivereniging, in Rotterdam als algemeen bestuurslid en voorzitter. Voordat ik volledig in de eerste lijn ben gaan werken heb ik ervaring op gedaan op de klinische afdeling neurologie bij Sophia Revalidatie in Den Haag (tegenwoordig Basalt Revalidatie).

In mijn vrije tijd skeeler ik graag een rondje door het Bergse bos of langs de Bergse plas, volg ik danslessen, geniet ik van de onderwaterwereld,  zit ik op het terras met vrienden of maak ik een reis/citytrip(s)

Ik ben in het Kwaliteitsregister Paramedici ingeschreven onder 29102172190

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420   of annelieke@flora-ergotherapie.nl

Rianne Scholten

Begin 2019 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en in augustus 2019 ben ik gestart bij Flora-ergotherapie (voorheen Ergotherapie Ilse Daamen).

Mijn specialisaties zijn diverse hulpvragen bij volwassen en ouderen. Mijn expertises zijn zelfstandigheid/(zelf)redzaamheid bij kwetsbare ouderen, post-covid problematiek, sensorische integratie bij volwassenen (ASITT per februari 2024) en belasting & belastbaarheidsproblematiek in het algemeen.

Ik ben zorgzaam en geïnteresseerd in de cliënt en het cliëntsysteem. Tevens heb ik de Rotterdamse mentaliteit ‘niet lullen, maar poetsen’. Ik ga graag aan de slag met cliënten en ik krijg energie van cliënten die groeien in zelfredzaamheid en/of zelfstandigheid. Mijn kracht als ergotherapeut is mijn observatievermogen en het bespreekbaar maken van knelpunten of opvallendheden binnen het handelen en/of de behandeling. Ergotherapie betekent voor mij maatwerk zorg kunnen leveren.

In mijn vrije tijd voetbal ik in een dameselftal, onderneem ik graag leuke activiteiten met vrienden en houd ik van uitwaaien op het strand.

Ik ben in het Kwaliteitsregister Paramedici ingeschreven onder 29104534390

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420 of rianne@flora-ergotherapie.nl

Juliët Groenen

In 2022 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan als ergotherapeut binnen een instelling voor geriatrische revalidatie, verzorging, verpleging en in de eerstelijnszorg bij Flora-ergotherapie (voorheen: Ergotherapie Daamen). Na het afronden van mijn studie ben ik bij de praktijk komen werken. Tijdens mijn studie is mijn enthousiasme gegroeid voor ergotherapie bij volwassenen en (kwetsbare) ouderen met neurologische aandoeningen zoals Parkinson of MS, ouderdomsklachten en dementie.

Ik vind mijn werk als ergotherapeut zo leuk, omdat ik cliënten ontmoet met bijzondere levens en ik hen kan helpen hun levens wat beter, gemakkelijke of aangenamer te maken. Ik zou mijzelf omschrijven als positief en toegankelijk. Mijn kracht als ergotherapeut ligt in het open communiceren van mijn observaties en kritische analyses over wat een cliënt minder goed kan, wat iemand nog wel kan en wat de mogelijkheden zijn.

In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in met mijn racefiets of te voet, plan ik vakanties naar de bergen en vermaak ik mezelf met verschillende creatieve hobby’s zoals fotografie.

Ik ben in het Kwaliteitsregister Paramedici ingeschreven onder 29107180590.  

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420 of juliet@flora-ergotherapie.nl

Monique Kenter

In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Ik ben gestart in de
advisering middels detachering bij het CIZ en de WMO. De behandelsector lokte te
hard en na enkele waarnemingen in de ouderen- en revalidatiezorg, was ik in 2007
vast werkzaam bij HWW-Zorg in Den Haag. Hier behandelde ik cliënten op de
revalidatie-afdeling en heb ik de eerste lijn in zuidwest Den Haag opgezet.

In mei 2013 was ik vast in dienst van Rijndam Revalidatie, op de afdeling
Dwarslaesie/Heelkunde. Ik heb hier jarenlang met veel plezier gewerkt. Ik ben
daar uitgebreid geschoold in motivational interviewing en heb me op laten leiden tot
coach van het Gezonde Leefstijl programma dat Rijndam biedt. Binnen Rijndam bood
ik multidisciplinaire revalidatiezorg zowel klinisch als poliklinisch. Het gemis aan
flexibiliteit en van aan huis behandelen bleef enigszins, waardoor ik uiteindelijk heb
besloten terug te keren naar de eerste lijn.

Mijn specialisaties zijn diverse hulpvragen bij met name (jong) volwassenen. Mijn
expertises liggen met name op het gebied van revalidatiezorg, gezonde leefstijl (met
onder andere aangepast sporten) en belasting & belastbaarheidsproblematiek in het
algemeen. De doelgroepen waarin mijn ervaring ligt zijn dwarslaesie, amputatie,
post covid, burnout, NAH, oncologie, MS, ALS, CP.

Naast mijn werk besteed ik tijd aan sporten, ik fiets en wielren en doe aan
bodycombat en spinnen. Daarnaast ben ik vrijwilliger voor de Tandemclub
Rotterdam.

Ik ben in het Kwaliteitsregister paramedici ingeschreven onder 69908109290

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420 of monique@flora-
ergotherapie.nl